В нова роля: Джокович вероятно ще бъде капитан на отбора на Сърбия за ATP Cup

от в 11:07 на 15.12.2021
Мирела Николова

След като сезон 2021 за Новак Джокович приключи с участие на Купа "Дейвис", сега световният №1 се е отдал на заслужена почивка в родната си страна, където презарежда батериите за началото на следващата година. Името на сърбина фигурира в предварителните списъци с участници на ATP Cup и Аустрелиън Оупън, но към този момент няма официално становище от 20-кратния шампион от Шлема дали ще го видим в действие в Австралия.

През вчерашния ден сръбското издание Telegraf съобщи, че Джокович ще бъде играещ капитан на отбора на Сърбия за ATP Cup, след като предвождащият сръбския тим на Купа "Дейвис" - Виктор Троицки, е заявил, че няма намерение да пътува със състава в Сидни. Причината за решението му е, че капитанът няма особена роля в селектирането на играчите, тъй като според правилата на надпреварата първите две ракети от всяка страна играят на сингъл и не се налага неговата намеса. 

Според правилника, ако капитанът на националния отбор откаже да предвожда състава, най-високоранкираният състезател на сингъл, в случая Джокович, поема тази роля, като същевременно съществува възможност ръководната позиция да бъде заета от треньора на дадения играч, тоест Горан Иванишевич.

Източник: Telegraf.rs


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В нова роля: Джокович вероятно ще бъде капитан на отбора на Сърбия за ATP Cup Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook