В ново апмлоа: Ник Кирьос купи дялове в баскетболен отбор

от в 13:43 на 12.01.2023
Мирела Николова

Ник Кирьос никога не е криел любовта си към баскетбола и неведнъж е заявявал коклок силно му се иска да е баскетболист, а не тенисист. В навечерието на старта на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия канберецът обяви по време на една от пресконференциите си, че е станал съсобственик на австралийския баскетболен отбор South East Melbourne Phoenix. Така той се присъедини към играчи от НБА Джон Уол и Зак Рандолф, които също са съсобственици на клуба, чийто основен собственик е Роми Чаудхари.

"Развълнуван съм да се кача на борда с "Феникс" и моя приятел Роми. Хареса ми визията, която той сподели с мен, и заедно с моя екип бяхме наистина впечатлени от постиженията на организацията за кратък период от време. Знам, че има много неща, с които мога да допринеса, и очаквам с нетърпение да отида в Югоизточен Мелбърн, за да се срещна с отбора и феновете и да работя заедно с младежите в града", сподели финалистът от миналогодишния Уимбълдън.

Припомняме, че в детството си Кирьос тренира еднакво усилено и двата спорта, но впоследствие му се налага да избере един и в крайна сметка решава да се отдаде на тениса. Австралиецът обаче остава близо и до баскетбола, като в момента е един от най-големите почитатели на играта и в частност на американския отбор Бостън Селтикс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В ново апмлоа: Ник Кирьос купи дялове в баскетболен отбор Мирела Николова
Теми:  
atp | баскетбол | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook