В окото на бурята: Кирьос съумя да предизвика скандал и на благотворителен мач

от в 16:42 на 02.05.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос несъмнено притежава всички технически качества да бъде един от най-добрите тенисисти в света, но винаги е срещал сериозни проблеми с това да контролира бурния си нрав и обичайно емоциите са вземали връх над него. Често австралиецът е играел повече за шоуто, отколкото за победата и така си е навличал гнева на мнозина анализатори, но именно затова е толкова обичан от феновете. Бившият номер 13 не се беше записвал за почти никакви надпревари през последните два сезона, ала показва чудесно равнище на тенис през настоящия сезон. Отново обаче Кирьос страдаше от липса на сдържаност при скорошните си поражения в Маями и Хюстън, когато влизаше в многократни спорове със съдиите и бе наказан със загубата на важни геймове, което предизвести изхода на въпросните сблъсъци.

В момента Ник се намира в Австралия, където ще остане до началото на тревните турнири и преди няколко дни взе участие в благотворителен баскетболен мач между известни личности. Както всички знаем, то канберецът спокойно е можел да стане професионален баскетболен играч и точно този спорт е неговата голяма страст. Явно обаче тенисистът е прекалил в желанието си да изпъкне сред останалите участници в срещата, ако съдим по думите на бившия баскетболист Стив Карфино:

Той блокираше стрелби на момиче, което работи като модел и пресичаше почти всички пасове на възрастен политик. Абсолютен глупак, който страда от липса на спортсменство, както и елементарно уважение. Кирьос просто избра неподходящ момент да изпъква чрез уменията си, унижавайки участничка в конкурса "Мис Свят". Така се губи цялото удоволствие от играта и някои от участниците не се чувстваха никак приятно впоследствие. Участвал съм в много подобни събития и професионалните атлети се стараят да не развалят тона на двубоя, защото все пак се противопоставят на някои пълни новобранци в играта. Поведението на Ник беше крайно неуместно и го съветвам да използва друга сцена, за да се проявява по този начин - категоричен е Карфино.

Репликата на шесткратния ATP шампион не закъсня и той реагира със следните нападки към сънародника си:

"Липса на уважение? Погледни какво прави моята фондация, картоф такъв. Погледни хубаво и тогава ми кажи къде виждаш тази липса на уважение. Може би, ако беше положил повече усилия върху атлетичността си, то нямаше кариерата ти в NBA да е толкова кратка - изостри тона Кирьос.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В окото на бурята: Кирьос съумя да предизвика скандал и на благотворителен мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook