В оспорвана италианска битка: Синер сломи ATP шампион на трева и е 1/4-финалист в Хале!

от в 15:18 на 22.06.2023
Мирела Николова

Яник Синер записа втора поредна трисетова победа и намери място сред четвъртфиналистите на тазгодишната АТР 500 надпревара в Хале. Италианецът бе затруднен от своя сънародник Лоренцо Сонего, но въпреки колебанията си показа класа в решителните моменти от сблъсъка и съумя да наложи волята си след близо 3 часа престой на корта за крайното 6:7(4) 6:4 6:4. Така световният №9 подпечата мястото си във фазата на най-добрите осем в турнира, а в битка за класиране на полуфиналите му предстои да премери сили с Ян-Ленард Щруф или Александър Бублик.

Всеки от двамата състезатели търсеше пътя на атаката и още от старта на срещата ставахме свидетели на множество високотемпови размени на удари. Макар в началото да изпитваха проблеми със сервиса си, то впоследствие двамата стабилизираха началния си удар и безпроблемно поддържаха паритета в геймовете, за да доведат развръзката до тайбрек. Там обаче няколко неточности от ракетата на световния №9 наклониха везните в полза на по-нискоранкирания италианец, който след 71 минути игра взе предимство в общия резултат.

Нивото на игра се запази също толкова високо и във втората част, където Сонего продължи успешно да контрира опитите за атака на противника си. В средата на сета обаче 39-ият в света позволи драстичен спад в концентрацията си, от който Синер не пропусна да се възползва, за да осъществи първи пробив в мача и впоследствие да излезе напред с 4:2. Оттам насетне той бе непоколебим от сервис линията и без затруднения доведе двубоя до трети решителен сет.

Непредизвиканите грешки напълно отсъстваха и в заключителната част, където резултатът отново се запази ранен до 3:3. Тогава обаче последва нов моментен спад в нивото на Сонего, който откри пред деветия в света три поредни възможности за пробив, още втората от които бе материализирана. Веднъж получил аванс в резултата, младокът не направи нито крачка назад и с безапелационно спечелено подаване на нула си подпечата крайната победа след точно 2 часа и 54 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В оспорвана италианска битка: Синер сломи ATP шампион на трева и е 1/4-финалист в Хале! Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо сонего | Обзори | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook