В повторение на финала от US Open 2020: Зверев опустоши Тийм за категоричен старт в Хале

от в 20:04 на 20.06.2023
Мирела Николова

През есента на 2020-а година Доминик Тийм надделя над Александър Зверев във финалния сблъсък на Откритото първенство на САЩ, за да завоюва най-голямата титла в досегашната си кариера, а днес двамата за 12-и път се изправиха един срещу друг на старта на АТР 500 турнира в Хале. За разлика от споменатия финал в Ню Йорк, то днес германецът имаше пълен контрол върху случващото се и изцяло надигра своя съперник, за да постигне категорична победа с 6:3 6:4 след 80 минути игра. Така той си подпечата билет за осминафиналната фаза на надпреварата в германския град, където го очаква среща със световния №27 Денис Шаповалов.

От началните минути на двубоя местният представител излъчваше сериозна доза самочувствие и благодарение на началния си удар, който функционираше безотказно, не спираше да трупа бързи точки в актива си. Не така обаче стояха нещата при австриеца, който не успяваше достатъчно да затрудни опонента си и предоставяше възможности на Саша да налага своето темпо в разиграванията. Германецът непрекъснато търсеше пътя на атаката, а това му се отплати в шестия гейм, когато осъществи пробив и не след дълго поведе с 5:2, подсигурявайки си преимущество в общия резултат.

Втората част се разви равностойно, след като Тийм стабилизира представянето си от основната линия и вече все по-често започна да предприема контраофанзиви. Паритетът остана непокътнат до 4:4, но тогава световният №22 се възползва от напрежението, сковало ръката на австриеца, чиито удари рязко загубиха от своята дълбочина и станаха лесна плячка за полуфиналиста от тазгодишния Ролан Гарос. Така Зверев съумя отново да реализира късен пробив, след което не загуби нито точка на собствено подаване, за да доведе мача до успешен за себе си завършек.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В повторение на финала от US Open 2020: Зверев опустоши Тийм за категоричен старт в Хале Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | доминик тийм | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook