Вавринка навакса сет и пробив срещу Гаске, за да го победи за втора поредна седмица

от в 00:42 на 23.02.2023
Мартин Петков

Стан Вавринка от началото на настоящия сезон неведнъж напомни за славните си години в тениса, когато завоюва цели три титли от Големия шлем, като именно в такъв сблъсък на "старите кучета" надигра Ришар Гаске на надпреварата в Ротердам през миналата седмица. Съдбата пък се усмихна на французина и му позволи да вземе своя реванш от Стан, като срещна двамата още на осминафиналите в Марсилия, и макар шампионът от Окланд да поведе със сет и пробив аванс, то световният номер 105 сътвори пълен обрат, за да се поздрави с нова победа в съревнованието на едноръките бекхенди - 4:6 7:5 6:2. По този начин някогашната трета ракета на света се класира за фазата на топ 8 в състезанието и ще се изправи срещу един измежду 18-годишния Артур Фис и Яник Синер, именно от когото инкасира поражение при участието си в нидерландския град.

Двубоят стартира по мечтан начин за местния любимец, който проби в дебютния за мача гейм и установи известен контрол на корта. Последва известен спад в представянето на двамата ветерани, за да бъдем отведени до средата на сета, когато интригуващите моменти завладяха публиката и те неизменно ръкопляскаха бурно при точките на своя герой, който черпеше нужната мотивация от тях и отрази шест брейкбола, преди да направи първата крачка към крайния успех.

На старта на втората част играта на швейцареца претърпя пълен крах, като той отстъпваше на противника си във всяко едно отношение и скоропостижно световният номер 43 излезе напред с пробив аванс. Впоследствие тонусът в представянето на французина остана все така приповдигнат и той спечели на нула последвалите си две подавания, като по всичко личеше, че се намираме в заключителните минути на срещата, но не така мислеше 3-кратният носител на "мейджър" трофеи. Вавринка, видимо отпочинал след изтощителния за него край на първата част, започна да навлиза навътре в корта, като постепенно взе инициативата на своя страна и под знака на многобройните си завършващи отигравания спечели пет от следващите шест гейма, за да изравни резултата в отделните сетове.

Разочарованието за Гаске същевременно се оказа твърде голямо, след като още с настъпването на решителната трета част, то той нагледно изглеждаше обезверен, докато някогашния номер три се наслаждаваше на най-добрия си тенис и заслужено си завоюва пробив аванс. Оттам насетне своеобразно наблюдавахме само един тенисист на корта, като това беше Вавринка, който "рисуваше" с ударите си от бекхенд и без да постави превъзходството си под въпрос, дублира предимството си и узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка навакса сет и пробив срещу Гаске, за да го победи за втора поредна седмица Мартин Петков
Теми:  
atp | марсилия | ришар гаске | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook