Вавринка: Възстановяването ми отне много време, но вече се чувствам отлично

от в 07:59 на 03.03.2022
Диана Андреева

Стан Вавринка през годините е бил един от любимците на феновете, което е продиктувано от изключително атрактивния стил на швейцареца. Ветеранът обаче съумя да изиграе едва шест срещи в хода на 2021-а, защото претърпя интервенция в областта на лявото ходило и вече единадесети месец е извън надпреварите, а това му коства мястото в топ 170.  

Вавринка не откри кампанията си през 2022-ра с участие на Australian Open, където стана шампион през 2014-а. Наскоро Стан потвърди участие на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, а през вчерашния ден той сподели повече информация около процеса на възстановяването си и плановете за предстоящите си изяви на корта. 

"Възстановяването ми отнема наистина много време." - започна Вавринка. "Рехабилитацията ми приключи на 5 януари и за първи път от май 2021-а държах ракета в ръка. В момента обаче бих казал, че се чувствам отлично и смятам, че напредъкът в физическото ми състояние е осезаем. Разбира се, трябва да бъда внимателен и да не прибързвам. 

Планирам да направя своето завръщане в Тура по време на турнира в Монте Карло, но винаги съществува и възможността плановете ми да се променят и да застана отново под прожекторите дори по-скоро. Не съм готов да окача ракетата си през тази гонина, искам да продължа. Целта ми е да се сбогувам със спорта в момент, когато съм в оптимална форма, а не контузен, заради това почитателите ми могат да бъдат спокойни - няма да им обърна гръб." - завършва Вавринка.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Възстановяването ми отне много време, но вече се чувствам отлично Диана Андреева
Теми:  
atp | Вавринка | монте карло | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook