Вики Томова: Целта ми е топ 100, дано започна 2019 с победи в Бризбейн

от в 03:54 на 25.12.2018
Георги Христов

Виктория Томова определи изминаващата 2018 година като добра за нея в професионално отношение. Тя обаче смята, че травми са й попречили да се представи още по-успешно.

"Мога да кажа, че годината е по-скоро успешна, отколкото негативна. Имах контузии и на много турнири не успях да играя напълно оздравяла. И мисля, че това ми попречи доста да се представя по-добре от миналата година. Радостна съм, че защитих точките, които имах да защитавам в края на годината. През лятото записах първата си победа на Голям шлем в основна схема и първата премината квалификация, което за мен беше най-голямата бариера. Както психическа, така и от физическа. Не е лесно да играеш три мача с момичета от топ 200.

"Досега мисля, че и на четирите турнира от Големия шлем добре, но аз съм максималист и се стремя с всеки изминал ден да подобрявам детайли в играта си и физическата си форма.

"Уимбълдън беше най-силният ми турнир. Спечелих три от мачовете в квалификациите в по три сета, което мисля беше положително. Свикнах да бъда първа ракета на България, нищо не се е променило," сподели първата ни ракета.

Тя предстои да се отправи към Австралия, където ще започне сезона в Бризбейн.

"Ще посрещна 2019 година в Бризбейн. Надявам се с победи. Отивам в Австралия за четири турнира. Надявам се тогава да събера повече точки, тъй като в този период нямам много за защита. Надявам се да се върна с положителни емоции оттам.

"В добра форма съм, добре тренирахме с моя нов кондиционен треньор. Казва се Светльо и работи към федерацията. Направихме добра подготовка.

"Целта ми е да вляза в топ 100. Това беше целта и тазгодишната ми цел, но за съжаление не успях да я постигна. Опитвам се да подобрявам играта си. Ще участвам за Фед Къп през февруари. Не мисля, че има лесни групи. Пожелавам си най-вече да съм здрава," заяви още Томова пред Канал 3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова: Целта ми е топ 100, дано започна 2019 с победи в Бризбейн Георги Христов
Теми:  
виктория томова | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в бризбейн

Коментари





Следвайте ни в Facebook