Въодушевеният Григор след успеха над Щруф: Невероятно е да играеш у дома

от в 07:06 на 14.04.2021
Тея Кръстева

Григор Димитров откри участието си на Мастърса в Монте Карло с убедителна победа над германеца Ян-Ленард Щруф, а в следващия кръг на надпреварата българинът ще се изправи срещу французина Жереми Шарди. След победата си Гришо коментира какво е чувството отново да се състезаваш на клей и то у дома, и дали мечтае да спечели трофея в Княжеството.

Вижте какво сподели Гришо след вчерашната си победа в студиото на Tennis Channel:

Поздравления! Постигна безкомпромисна победа срещу Щруф. Двамате сте се срещали няколко пъти тук, в Монте Карло, така че със сигурност си очаквал оспорвана битка.

Несъмнено. Преди много години с него сме се изправяли няколко пъти на финали на Чалънджър турнири. Познаваме се добре. Честно казано, веднъж, като се срещнахме тук, обстоятелствата не се стекоха, както очаквах (смее се).

Днес той демонстрира доста солидно ниво. И двамата знаем как да структурираме играта си на клей, а днес бе важно да сме максимално концентрирани. Условията бяха малко по-различни, тъй като трябваше да изиграем двубоя си вчера, но заради проливните дъждове това не бе осъществимо. А и трибуните са празни, което също оказва своето влияние. И все пак имаме възможността да се сътезаваме, така че аз съм благодарен.

Със сигурност е приятна емоция за теб да откриеш участието си у дома с победа. Ти живееш точно зад ъгъла!

Ха-ха, живея само на няколко минути от тук. Все едно току-що съм приключил тренировка и се прибирам вкъщи. Но нека не забравяме, че все пак играем на Мастърс 1000, така че е невероятно преживяване.

Всяка сутрин ви правят тестове за COVID-19.

Да, правим това ежедневно, а често се случва сутринта аз да съм първият играч, появил се на корта. Мисля, че засега всичко е под контрол, така че нямам право да се оплаквам.

Печелил си Мастърса в Синсинати. Но какво означава Монте Карло за теб?

Влюбих се в този турнир още когато за пръв път участвах тук. Спомням си, когато бях по-малък и играех по юношеските турнири, с баща ми се разхождахме из улиците на Монте Карло и аз му казвах: "Тате, тук е толкова красиво. Бих искал един ден да живея тук!". А той ми отговоряше: "Просто продължавай да играеш."

Наистина е изключително красиво, а да не коментираме колко великолепен е централният корт.

Вече от доста време си в Тура. Какво мислиш за младите играчи - по-лесно ли е да се изправяш срещу тях при положение, че имаш повече опит от тях?

Това, че съм почти на 30, въобще не ме притеснява. Играл съм на толкова много турнири, дори не им знам бройката. И все пак имам още доста да уча, така че не се изключвам от списъка.

Младите тенисисти са невероятни, толкова са креативни и се различават един от друг.

Видеото към интервюто на Григор може да намерите тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въодушевеният Григор след успеха над Щруф: Невероятно е да играеш у дома Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook