Възходът на Донски продължава: Записа първа сингъл победа на ниво Чаланджър!

от в 15:18 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Александър Донски прави невероятен прогрес през последните седмици и не спира да впечатлява с игрите си. Наскоро българинът спечели втората професионална титла в своята кариера, след като триумфира на фючърса в Монастир, а впоследствие замина за участие на Чаланджър турнир във Франция, където се включи в основната схема на двойки и постигна първата си победа на това ниво, партнирайки си със хърватина Звонимир Бабич.

Родният ни представител пък планираше през тази седмица отново да обедини сили с Бабич, за да участва на събитие от същия ранг при тандемите, само че имаше отказване от играч в квалификациите на сингъл и Алекс зае свободното място. Става дума за надпреварата в испанския град Мурсия, която се провежда на червени кортове и наглед не беше най-удобния вариант пред Донски, имайки предвид как нашият национал не е играл на състезание на клей през последните 6 месеца.

Това обаче не се оказа пречка пред българина, чиято силна форма се пренесе и върху тази настилка мигновено. Донски се изправи срещу местния представител Пол Мартин Тифон и по никакъв начин не си пролича, че се намира с цели 199 позиции по-назад в световната ранглиста. Сънародникът ни демонстрира характерното си високо ниво на начален удар, с което взе решителен превес и в крайна сметка се наложи над шестия поставен с 6:3 1:6 6:3.

Алекс стартира срещата с ранен пробив, само че изгуби предимството си и Тифон неколкократно можеше на свой ред да вземе решителен аванс, но родният ни представител удържа на натиска и отново отмъкна съперниковото подаване, с което си гарантира спечелването на сета.

Втората част не се разви никак успешно за Донски, който загуби цели пет поредни гейма и беше на път да изостане с брейк в самото начало на третия сет. Тогава българинът заигра на равнището си от дебютните минути, докато неговият опонент изгуби напълно инициативата и оттам насетне не представляваше проблем за петата ни ракета да се поздрави с победата.

Така нашият сънародник записа първа победа на сингъл в Чаланджър събитие, а сега му предстои да премери сили със 17-годишния Даниел Мерида Агуилар (световен номер 812), чието достигане дотук също може да се приеме за сериозна изненада. Победителят измежду тях пък ще намери място в основната схема на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на Донски продължава: Записа първа сингъл победа на ниво Чаланджър! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | мурсия | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook