Юмбер след победата над Медведев: Почти не усещам тялото си, но си струваше

от в 20:44 на 02.01.2022
Калоян Соколов

Уго Юмбер даде сериозна заявка за пробив в големия тенис през миналия сезон, когато спечели титлата в Хале и достигна до рекордното си 25-то място в световната ранглиста, но впоследствие регистрира серия от пет поредни поражения и в крайна сметка реши да приключи годината си предсрочно, след като записа загуба в първи кръг на надпревара от Чаланджър Тура и си даде повече време, за да се справи със своите физически и психологически проблеми.

Сега обаче французинът отново изглежда готов за нови лични върхове и тази сутрин записа своята най-престижна победа в кариерата, надигравайки световния номер две Даниил Медведев, макар че изоставаше със сет и пробив. Самият Юмбер призна как отминалата среща се нарежда на челните места в личната му класация за най-щастливи мигове въобще, но също така не скри колко много му е коствало да достигне до триумфа:

"Беше невероятно тежък мач и съм изключително щастлив от успеха. Опитах се да не се влияя от обстоятелството, че Медведев е от другата страна на мрежата и просто следвах игровия си план. Имах множество възможности от самото начало на двубоя, така че загубата в първия сет не ме обезкуражи, защото виждах съвсем реални шансове да спечеля. Истината е, че изразходих огромно количество енергия и почти не усещам тялото си, но всичко това е част от спорта и си струваше напълно - завърши първата ракета на Франция в тазгодишния ATP Cup.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер след победата над Медведев: Почти не усещам тялото си, но си струваше Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | даниил медведев | интервюта | русия | уго юмбер | франция

Коментари





Следвайте ни в Facebook