Защитаващият шампион в Хале е аут: Сензацията Грийхспор продължава без загуба на трева

от в 02:11 на 23.06.2023
Калоян Соколов

Защитаващият шампион в Хале е аут още след втория кръг на надпреварата. Хуберт Хуркач беше отстранен от Талон Грийхспор, който продължава със страхотните си изяви през тревния сезон, след като само преди няколко дни завоюва трофея в Хертогенбош и вече има седем поредни победи на сметката си.

Любопитна подробност, е че по този начин световният номер 29 взе реванш от поляка за случилото се на Ролан Гарос, където нидерланецът сервираше за победата в мача си от втория кръг срещу бившия 1/2-финалист на Уимбълдън, само че се пропука в най-неподходящия възможен момент и в крайна сметка отстъпи в същински близо 5-часов тенис трилър.

Днес обаче непоставеният играч беше твърдо решен да си отмъсти на Хуркач и не спря да се бори до последната точка, като дори отрази мачбол по пътя си към успеха - 6:3 1:6 7:6(8). Така нидерландецът си осигури възможност във фазата на 1/4-финалите да премери сили с третия поставен Андрей Рубльов, от когото е губил при единствената им досегашна среща.

Защитаващият шампион изглеждаше по-уверен на собствен сервис в началните минути и с лекота задържаше подаванията си, докато Грийхспор работеше здраво за всяка една спечелена от себе си точка. Правеше впечатление обаче, че аутсайдерът определено има предимство в по-дългите размени и световният номер 17 имаше сериозни трудности, когато не можеше да разчита на първия си начален удар, който напълно го изостави в осмия гейм и закономерно по-нискоранкираният играч реализира решителен пробив, за да поведе в отделните части.

Реакцията на поляка беше незабавна, като той започна втория сет със спечелен сервис гейм на нула, а впоследствие веднага осъществи брейк и първата почивка дойде при 3:0 в негова полза. По-нискоранкираният тенисист нямаше намерение да се предаде и на бърза ръка се разписа в резултата, но оттам насетне не спечели нито гейм повече и победителят щеше да бъде определено в трети решителен сет.

Там двамата играчи сервираха почти безупречно и единствената точка за пробив се откри пред нидерландеца, ала тя беше заличена с ас от ракетата на съперника му и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там Грийхспор отвори комфортен аванс от 6:3 точки изглеждаше, че съвсем скоро ще спечели двубоя, само че отново показа слабост във важен момент и изведнъж Хуркач се сдоби с мачбол. Все пак непоставеният състезател беше твърдо решен този път да не допусне обрат и осъществи серия от три поредни перфектно проведени разигравания, с които си гарантира успеха в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият шампион в Хале е аут: Сензацията Грийхспор продължава без загуба на трева Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | талон грийхспор | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook