Жабер надигра Мугуруса и е на 1/8-финал, Рибакина също продължава напред

от в 20:10 на 02.07.2021
Петър Томов

Гарбине Мугуруса беше сочена за една от фаворитките за трофея преди началото на Уимбълдън, но днес участието на испанката на свещената трева в Ол Ингланд Клъб приключи, още в първата седмица на надпреварата. Основна заслуга за това има нейната опонентка Онс Жабер, която се намира в страхотна форма от началото на тревния сезон, а днес освен солидна игра от дъното на корта, тя демонстрира и силна психика, за да реализира обрат и да триумфира с 5:7 6:3 6:2 над шампионката от 2017. На осминафиналната фаза, тунизийката ще се изправи срещу Ига Швьонтек.

Жабер имаше нервен старт, като бързо се оказа догонваща с 0:2 гейма, само че съумя да си възвърне водачеството за 4:3. Два разменени пробива запазиха паритета при 5:5 преди Мугуруса да реализира решителния брейк, след който с безупречен сервис гейм затвори частта.

Втората част премина доста по-спокойно за сервиращите, които си взимаха подаванията до 4:3. Тогава станахме свидетели на единствения пробив в сета, дошъл в полза на Жабер, след който тя сервираше за изпращането на двубоя в решителен трети сет. Мугуруса достигна до 3 поредни възможности за рибрейк в последвалия гейм, но първата ракета на Тунис не се предаде и след няколко поред безгрешни разигравания, тя не само успя да отрази брейкболите, но и затвори частта при първата възможност.

Във решителната част самата Жабер потегли с пробив аванс, който набързо беше затвърден след гейм на нула. Тунизийката спечели откриващите 11 точки в частта и имаше 6 брейкбола, за да поведе с 3:0, но испанката се противопостави и някак си успя да се измъкне от неприятната ситуация, записвайки първи гейм на сметката си в този сет. Вторият пробив все пак стана факт за 4:1, а до края Жабер не допусна спад в играта си, за да запише деветата си победа на трева през сезона. 

В друга среща от третия кръг на Уимбълдън, Елена Рибакина записа убедителен успех в два сета над Шелби Роджърс. Първата ракета на Казахстан игра на изключително високи обороти по време на целия двубой, продължил малко над час, за да триумфира с 6:1 6:4 над американската си опонентка. 22-годишната Рибакина реализира три пробива по време на двубоя и не загуби нито веднъж подаването си. Това се дължеше главно на солидния начален удар на високата 184см казахстанка, която записа 8 точки директно от сервис и 22 печеливши удара, с които редовно оставяше Роджърс без отговор, за да затвори безпроблемно срещата в своя полза. В спор за място сред последните осем, Рибакина ще се изправи срещу световната №2 Арина Сабаленка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер надигра Мугуруса и е на 1/8-финал, Рибакина също продължава напред Петър Томов
Теми:  
гарбине мугуруса | елена рибакина | онс жабер | уимбълдън | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook