Жюстин Енен: Серина винаги иска да бъде перфектна на корта, но няма как

от в 08:23 на 18.05.2019
Калоян Пламенов

Бившата лидерка в световната ранглиста на женския тенис и седемкратна победителка в турнирите от "Големия шлем" Жюстин Енен разкри, че Серина Уилямс е била може би нейната най-трудна противничка по време на активната и кариера. 

Двете имаха изключително оспорвано съперничество в което американката има аванс от 8:6 победи, а последната им среща бе през 2010 година на финала, на Откритото първенство на Австралия, което мощната Уилямс успя да спечели.

"Серина бе една от най-трудните ми противнички в тура. Също така бих назовала и Ким Клайстерс с която сме от една и съща страна и сме добри приятелки. С нея се забавлявахме много, когато бяхме активни тенисистки. Често се случваше да пътуваме заедно по юношеските турнири, когато бяхме в по-ранна възраст", спомня си Енен в интервю пред Тенис Украйна.

"Мисля, че Серина иска винаги да бъде перфектна, но не може това да стане. В психологически аспект тя е най-силната тенисистка при жените. Дори когато играта и не върви, тя прави и невъзможното, за да стигне до победата. Успява да смачка противничките си. 

"Понякога състезателките, които играят срещу нея, започват чудесно мачовете си, но след това губят увереност. Тя иска винаги да побеждава. Това е разликата между нея и Винъс. Просто по-голямата от сестрите няма тази психика и тази жажда за успех". 

"Най-запомнящата титла, която съм печелила? Определено "Ролан Гарос" през 2003 година. Първата ми титла в "Шема", тя винаги ще бъде много специална за мен", каза още тя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жюстин Енен: Серина винаги иска да бъде перфектна на корта, но няма как Калоян Пламенов
Теми:  
жюстин енен | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook