Зверев не срещна затруднения с квалификант и е в трети кръг на АО

от в 16:00 на 10.02.2021
Мирела Николова

Световният №6 Александър Зверев се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън след комфортна победа над квалификанта Максим Креси със 7:5 6:4 6:3 и в следващата фаза ще срещне Адриан Манарино, който по-рано днес елиминира Миомир Кечманович.

Креси притежава коренно различен стил на игра от този на Саша, на когото му беше необходимо време да се приспособи към тактиката на съперника си да играе непрекъснато сервис-мрежа. Първата част се разви почти изцяло под диктовката на сервиращите, като станахме свидетели само на една-единствена точка за пробив. Тя дойде в самия край на сета и беше в полза на Зверев, който, възползвайки се от моментното колебание у противника си, успя да я материализира и по-късно да затвори частта на свой сервис.

Американецът не изневери на стратегията си и макар тя да не му донесе успех в предишния сет, той продължи да налита на мрежата, а Саша все още не успяваше да намери отговор на нестандартния стил на игра на своя опонент. Както в първата част, така и в тази Креси допусна спад в концентрацията си в решителните моменти на сета, което позволи на фаворита в мача да се доближи максимално до крайния успех, увеличавайки аванса си в сетовете.

Сервисът на Максим се пропука и в началото на следващата част, което доведе до инкасирането на ранен пробив, осигуряващ нужното спокойствие и предимство на Зверев. Оттам нататък германецът пое инициативата в двубоя и не допусна да се стигне до изненада, като дори съумя да реализира още един брейк, с който подпечата участието си в третия кръг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев не срещна затруднения с квалификант и е в трети кръг на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook