Зверев развенча Циципас в Мадрид и ще търси трета поредна победа срещу Алкарас!

от в 01:58 на 08.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев не се представяше никак убедително през сезона и изглеждаше малко вероятно през близките месеци да го видим в битката за номер едно в световната ранглиста. Саша обаче продължава да затвърждава репутацията си на един от най-добрите състезатели в решаващите сетове и днес постигна едва четвъртата си победа срещу Стефанос Циципас от общо 11 изиграни мача помежду им. Германецът изигра най-силния си двубой от дълго време насам и се наложи с крайното 6:4 3:6 6:2, осигурявайки си среща на финала в Мадрид с тийнейджъра Карлос Алкарас, от когото никога не е допускал поражение.

Първият сет стартира равностойно, като всеки с лекота удържаше собствените си подавания, Зверев се стремеше да действа на сигурно и главно насочваше топката в центъра на корта, докато световният номер пет използваше всяка една възможност да се измести на форхенд, за да поеме инициативата в разиграването. Грешките от ракетата на Циципас обаче не бяха никак малко и Зверев съумя да пробие, възползвайки се от поредния сбъркан дланов удар на съперника. Оттам насетне Саша не трепна и заслужено си осигури спечелването на откриващия сет.

Втората част също протичаше с ясно надмощие на сервиращите, само че миналогодишният шампион показа редовната си слабост на втори начален удар, а Циципас веднага се възползва от колебанията на германеца и стана далеч по-голяма заплаха на посрещане, а нервите на Зверев не издържаха и видяхме редица двойни грешки от негова страна, които предопределиха изиграването на решителна част.

Там третият в ранглистата изостри значително изпълненията си и постоянно се стремеше да взема топката рано от любимия си бекхенд. Гъркът категорично не очакваше съперникът му да смени толкова рязко тактиката и трябваше да отстъпи далеч зад основната линия, откъдето нямаше никакъв контрол над развоя на срещата и Зверев реализира цели два пробива, с което си гарантира успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев развенча Циципас в Мадрид и ще търси трета поредна победа срещу Алкарас! Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | александър зверев | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook