Зверев сломи съпротивата на Шаповалов и подпечата триумфа на Германия над Канада

от в 05:47 на 03.02.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев и Денис Шаповалов са двама от най-вълнуващите млади играчи и вече са имали множество страхотни битки помежду си, а днешният им мач не направи изключение и станахме свидетели на първокласен тенис и солидно количество драма, като победата все пак изтръгна германецът, надделявайки със 6:7(5) 6:3 7:6(4).

Двубоят предлагаше висок интензитет от самото начало и имахме интересно стилово противопоставяне, защото Шаповалов постоянно търсеше излизанията към мрежата, докато Зверев разчиташе на контра игра и виждахме множество надлъгвания между двамата. Единствената възможност за пробив в първия сет пък се откри пред германеца, но той не се възползва от нея и изгуби последвалия тайбрек.

Световният номер седем моментално отреагира, ставайки по-настъпателен от основната линия, а бекхендите му започнаха да намират все по-често противниковото поле по неспасяем за опонента начин. Всичко това спомогна на Денис да осъществи ранен пробив, който задържа до самия край и изравни общия резултат в сблъсъка.

Третата част протече с подчертано надмощие от страна на Зверев и той на три пъти достигаше до ситуация 15:40 в сервис геймовете на съперника си, като точно в тези мигове Шаповалов можеше да разчита на началния си удар и оттам насетне установяваше контрол върху разиграването. Така в крайна сметка се стигна до нов тайбрек, в който Саша материализира игровото си превъзходство и донесе победата на Германия.

За него и съотборниците му предстои битка с отбора на Сърбия през утрешния ден, в която ще се определи кой тим ще спечели група А и ще продължи към фазата на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев сломи съпротивата на Шаповалов и подпечата триумфа на Германия над Канада Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | александър зверев | денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook