Зверев заслужи най-голямата си титла с успех над Джокович в Лондон (видео)

от в 21:32 на 18.11.2018
Калоян Пламенов

Александър Зверев наследи Григор Димитров с титлата от заключителния турнир на АТР. Той поднесе голямата изненада в днешния финал и победи лидера в световната ранглиста Новак Джокович след 6:4, 6:3. За последно германец бе печелил това състезание през 1995 година в лицето на Борис Бекер.

По този начин младият тенисист завоюва най-престижния трофей в своята кариера и взе реванш от сърбина, след като само преди няколко дни Джокера победи този противник без проблеми в груповата фаза на турнира. Това е втори пореден загубен финал за Джоко, след като той загуби от Карен Хачанов и спора за трофея в Париж преди броени дни.

Трофеят е 10-и в кариерата на младия германец и четвърти за него през тази календарна година, след като от началото на сезона той успя да спечели титлите в Мадрид, Мюнхен и Вашингтон.

По този начин Саша слага край и на прекрасната серия от четири поредни победи и съотношение от 8:0 сета за Джокера в този турнир, след като му нанесе загубата в днешния ден.

Освен това попречи на сръбския тенисист да се изравни по брой трофеи във финалния „Мастърс” с Роджър Федерер, след като само една титла в надпреварата делеше двамата.

В преките сблъсъци двамата вече са си разменили по два успеха, а и двете победи на Саша са на финали, след като той победи сърбина в Рим преди година.

Благодарение на успеха си Александър се доближи на само 35 точки от третото място в световния тенис, което е заемано от Роджър Федерер и ще завърши годината под №4.

Първият сет на мача започна напълно равностойно и двамата си взимаха без трудности подаванията, а германецът успя да стигне до решителен пробив в предпоследния девети гейм. След това затвърди без проблеми подаването си и поведе със сет.

Вторият сет започна ударно за младока и той проби още в началния гейм, за да направи още една голяма крачка към крайния успех. Ноле обаче не се предаде и върна веднага пробива, но в третия гейм пак загуби подаването си и този път нямаше връщане назад.

Така Джокович не успя да се изравни с рекордьора Федерер по титли от финалното състезание - шест.

Дискутирайте развитието на финала тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев заслужи най-голямата си титла с успех над Джокович в Лондон (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | мастърс лондон | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook