Звезден финал в Бирмингам: Две шампионки от Шлема ще си оспорват титлата в турнира

от в 17:46 на 24.06.2023
Мартин Петков

WTA 500 турнирът през вече отминаващата седмица в Бирмингам до голяма степен привлече вниманието на широката общественост към себе си с победата на 43-годишната Винъс Уилямс на старта в английския град. Надпреварата обаче до голяма степен се оказа доминирана от страна на двете топ поставени тенисистки в схемата, а именно бившите шампионки от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова и Йелена Остапенко, които бяха над всички в хода на състезанието и оформиха финал помежду си.

Чехкинята, която по-рано през годината триумфира с титлата на WTA 1000 турнира в Дубай, демонстрира, че се чувства също толкова уверена в собствените си способности и на трева, след като през днешния ден запази отличното си представяне и записа четвърта поредна двусетова победа, надвивайки Лин Жу в полуфиналите с 6:3 6:2. Топ поставената в схемата и бивша номер две стартира обезпокоително двубоя срещу китайката, инкасирайки рибрейк в откриващия си гейм, ала оттам насетне взе всичко в свои ръце и изцяло наложи доминацията си на корта, за да триумфира с крайния успех след близо 90-минутен престой на корта.

Остапенко, която в хода на кампанията си отстрани по-възрастната от сестрите Уилямс, пък трябваше да поработи значително повече по пътя си към финала в Бирмингам, след като сътвори пълен обрат над Анастасия Потапова - 5:7 6:2 6:4. Латвийката в първата част на двубоя разполагаше с пробив аванс, който не просто допусна да бъде заличен, а дори спадът в равнището ѝ ни отведе до това световната номер 21 да открие сметката си в общия резултат на мача, ала постепенно с течение на времето бившата шампионка от Ролан Гарос се мобилизира и беше по-активната тенисистка на корта в следващите два сета, което беше продиктувано от атакуващия ѝ стил, и тя направи обрата си факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Звезден финал в Бирмингам: Две шампионки от Шлема ще си оспорват титлата в турнира Мартин Петков
Теми:  
wta | барбора крейчикова | бирмингам | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook