Колекционери дават до 300 лв за артикул с автограф на Григор

Оцени тази статия:
Колекционери дават до 300 лв за артикул с автограф на Григор Георги Христов
от в 22:40 на 03.04.2017

Григор Димитров е звезда, чийто блясък далеч надминава резултатите и спечелените турнири. Това си личи и по интереса към артикулите с автограф, които се продават в различните Интернет аукциони. Тенис топки с подписа на звездата от Хасково вървят между 30 и 160 долара (приблизително между 50 и 300 лева).

Топки, носещи автографа на австриеца Доминик Тийм и белгиеца Давид Гофен, вървят приблизително два пъти по-евтино. Въпреки че доскоро и двамата бяха по-напред от нашия в световната ранглиста, те се радват на по-малък интерес по отношение продуктите с подписи, предлагани в различните платформи. Така например в американския еВау се предлагат четири продукта с идентификацията на Гофен, 25 с тази на Тийм и 61 с подписа на Григор.

Респектираща цена от 151 долара стига и снимка на нашия от Australian Open с автограф предлагана от австралийски колекционер. 220 в щатската валута пък удря ракета Wilson, върху грипа на която нашият е ударил параф.

Най-скъпият продукт на Григор, предлаган в еВау, е тениска с подпис за 165,44 долара.

Интересно е, че Димитров бе вкаран в истински маратон по раздаване на автографи след полуфинала си с грузинеца Николоз Басилашвили на турнира в София преди месец. Той подписа 62 топки и снимки, а сметките показват, че ако бъдат пуснати в такъв сайт, Гришо на практика е раздал на феновете си 4200 лева (приемаме средна цена на артикул 65-67 лева). Българският пазар на подобни стоки обаче е много слабо развит, твърдят колекционери. „У нас се търсят повече продукти, свързани с футбола - фланелки, автографи, програми, картички“, обясняват запознати с този род бизнес.

Доста по-малък е интересът към другата българска звезда в тениса - Цвети Пиронкова. Най-скъпият продукт е подписана розова топка от благотворителен мач, която се предлага за 40 долара.

В момента най-скъпият предлаган продукт за колекционерите на тенис артикули, е специална картичка на Роджър Федерер от момента, когато стъпва под №1 в световната ранглиста. Тримата най-големи в световния тенис - Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович генерират най-голям интерес и продуктите им са с най-висока цена. Сред по-интересните продукти са три бейзболни топки с подпис на Джокович за 249,99 долара. Цели 300 долара трябва да плати всеки желаещ за топка с автограф на Рафа от "Ролан Гарос".

"Меридиан Мач"

Оцени тази статия:
Колекционери дават до 300 лв за артикул с автограф на Григор Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис артикули | тенис фенове

Коментари



Следвайте ни в Facebook