Джокович търси втора титла в Мадрид, смята Надал за основен съперник

от в 21:54 на 02.05.2016
Теодор Кафеджиев

Новак Джокович разкри, че е пределно мотивиран да спечели за втори път "Мастърс 1000" в Мадрид. Той не е участвал в надпреварата от 2013-а.

"За последно бях тук преди три години. Липсваше ми градът. Липсваше ми да съм част от турнира. За съжаление през 2014-а имах проблеми с контузия, а миналата година така бе начертан графикът ми.

"Радостен съм, че сега се завръщам, защото това е един от най-големите турнири на тази настилка," заяви световният №1.

Състезанието представлява една от малкото възможности за сърбина да спечели допълнително точки и за световната ранглиста.

"Нужно е да привикна към условията тук, които са в известна степен по-различни. Топката лети малко по-бързо. Радвам се, че успях да пристигна по-рано тук. Проведох няколко много добри тренировки и се надявам да се изявя максимално успешно."

През 2011-а Джокович надигра Рафаел Надал за единствената си титла в Мадрид. Ако сега отново спечели в надпреварата, то той ще изпревари Рафа по брой титли от "Мастърс 1000" сериите.

"Рафа е основният съперник за всеки на червени кортове с всичко, което е постигнал в кариерата си. Тази година показва тенис от много по-висока класа. Представянето му в Монте Карло и Барселона бе удивително. Сигурен съм, че е максимално мотивиран на любимата си настилка и определено е фаворит."

В първия си мач Ноле ще се изправи срещу Николас Алмагро или Борна Чорич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович търси втора титла в Мадрид, смята Надал за основен съперник Теодор Кафеджиев
Теми:  
мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook