Креси създаде трудности на Джокович, но шампионът не допусна изненада в Берси

от в 20:32 на 01.11.2022
Мартин Петков

Новак Джокович традиционно в края на тенис сезона ни прави свидетели на най-доброто, на което е способен, като през тази година не изневери в това отношение и последователно триумфира на надпреварата в Тел Авив и Астана. Сърбинът впоследствие се отдаде на почивка в подготовката си за Мастърса в Париж и Финалите на АТР, където изглежда като навярно най-големият фаворит да се поздрави с трофеите. Именно състезанието в зала "Берси" е една от любимите дестинации на бившия водач в световната ранглиста, доказателство за което са и шестте му титли във френската столица, последната от които датира от миналата година, като през днешния ден защитаващият шампион откри кампанията си в надпреварата с чист успех, при който загуби едва шест точки на сервис, над 201-сантиметровия Максим Креси - 7:6(1) 6:4. 21-кратният победител от Големия шлем вече е част от осминафиналната фаза в Париж и очаква да срещне един измежду шампиона от Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер, и бившия първенец от зала "Берси" - Карен Хачанов, който през 2018-а надигра именно балканеца в мача за отличието.

В началото на двубоя интригата липсваше в огромна част от време, след като всеки от двамата състезатели следваше безупречно тактическия си план в своите подавания и не даваше шансове на посрещача. Постепенно с течение на мача американецът изгуби от качеството на сервиса си, при което Ноле доказа званието си на най-добрият играч на ретур в Тура и си осигури три брейкбола чрез отлично проведени контраакции срещу стила с множество излизания в близост до мрежата на противника. Креси въпреки всичко запази хладнокръвие и не се повлия от видимото превъзходство на шесткратния шампион във френската столица, като продължи да се придържа към плана си и предизвика изиграването на тайбрек. В него на пиадестала излезе разликата в класите и Джокович изцяло обезличи 201-сантиметровия гигант, за да запише откриващия сет срещу името си.

Във втората част окриленият сърбин беше близо до това да се поздрави с мечтан старт, но за пореден път безпогрешното изпълнение на прийома "сервис-мрежа" влезе в действие за световния номер 34. Последваха минути на абсолютна доминация от продавачите, преди неистов спад в представянето на американеца и пълна липса на първи сервис да "отворят вратите" за Ноле, който не се поколеба да реализира решителен пробив в деветия гейм, донесъл му и победата по пътя към защита на титлата му.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси създаде трудности на Джокович, но шампионът не допусна изненада в Берси Мартин Петков
Теми:  
atp | максим креси | новак джокович | париж | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook