10-0: Циципас за пореден път съкруши Де Минор и вдигна първа титла за сезона в Лос Кабос!

от в 07:07 на 06.08.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас е новият шампион в Лос Кабос. Гъркът правеше много разочароващ сезон по собствените си стандарти, откакто достигна до спора за титлата на Аустрелиън Оупън и оттам насетне можеше да се похвали със само един изигран финал в Барселона, където беше разгромен от Карлос Алкарас, но изглежда, че световният номер пет е обратно в топ форма и го доказа през цялата седмица на ATP 250 надпреварата в Лос Кабос.

Циципас игра на изключително високо ниво в мексиканския град и срази съперници от ранга на Джон Иснър, Николас Джари и Борна Чорич, за да достигне до спора за трофея, в който се изправи срещу един от своите любими съперници, а именно Алекс Де Минор. Досега гъркрът държеше рекорд от 9:0 в преките си сблъсъци с шампиона от Акапулко, като днес отново доказа защо навярно е най-големият тенис кошмар за австралиеца, надигравайки го за десети пореден път - 6:3 6:4.

Водачът в схемата спечели откриващите си две подавания на нула и напълно резонно се стигна до ранен пробив в негова полза, с който се откъсна напред с 3:1 гейма. Фаворитът дори увеличи серията си на 10 поредни точки от сервис линията, но Де Минор не падна духом и направи някои фамозни контриращи удари, за да осъществи моментален рибрейк.

Категорично обаче Циципас водеше темпото на игра и петият поставен просто нямаше отговор за мощните отигравания на опонента си, чиито уинъри се увеличаваха със стряскащо високи темпове и това позволи на по-високоранкирания състезател да вземе 3 от следващите 4 гейма, с което си гарантира спечелването на първия сет.

Балканецът увеличи още повече натиска спрямо Де Минор в началото на втората част и всичко изглеждаше предрешено, след като топ поставеният поведе с пробив и имаше цели три поредни шанса да удвои аванса си, само че австралиецът демонстрира феноменален демараж в няколко поредни разигравания и влезе в страхотна поредица, която го отведе до аванс от 4:3.

Все пак гъркът се опомни навреме и не даде нито гейм повече на съперника си, лишавайки го от възможността да вземе нов трофей в Мексико, а самият Стефанос се поздрави със своята юбилейна 10-та титла в ATP Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
10-0: Циципас за пореден път съкруши Де Минор и вдигна първа титла за сезона в Лос Кабос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | лос кабос | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook