12-а поредна победа: Шампионката от Синсинати с нов блестящ мач и 1/4-финал на US Open

от в 23:52 на 04.09.2022
Мирела Николова

Каролин Гарсия направи сериозна заявка за Откритото първенство на САЩ по време на WTA 1000 турнира в Синсинати, когато тръгна от квалификациите и достигна до трофея. Победната ѝ серия продължава с пълна сила и на US Open, където днес записа своята 12-а поредна победа, надделявайки над Алисън Риск в последователни сетове - 6:4 6:1, за да си резервира билет за своя дебютен четвъртфинал в Ню Йорк, където ѝ предстои да се изправи срещу победителката от срещата между Коко Гоф и Джан Шуай.

Французойката бе значително по-агресивната тенисистка от двете, която водеше разиграванията благодарение на своите прецизно насочени удари, попадащи дълбоко в противниковата половина. Местната представителка в голяма част от случаите успешно се защитаваше и дочакваше неточност от противничката си, което ѝ помогна да се задържи в резултата и да не допусне пробив. В крайна сметка обаче тя се поддаде на напрежението в десетия гейм, когато след серия неточности предаде подаването си, а с това и откриващия сет.

Във втората част Гарсия пое отрано контрол върху събитията, реализирайки брейк още в първия възможен момент, и се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0. С течение на времето тя изчисти играта си от непредизвикани пропуски, докато в същото време печелившите удари не спираха да валят от нейната ракета и след още един пробив и общо 19 уинъра в сета шампионката от Синсинати си осигури място в четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
12-а поредна победа: Шампионката от Синсинати с нов блестящ мач и 1/4-финал на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | каролин гарсия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook