21-годишен местен любимец изхвърли Буста от битката за Торино; Хуркач с труден старт

от в 17:27 на 03.11.2021
Владислав Риждов

21-годишният Уго Гастон достигна до своя първи ATP финал на надпреварата в Гщаад в средата на юли, а французинът продължава да разгръща потенциала си по време на заключителния Мастърс за сезона - този в Париж. Гастон започна участието си от квалификациите, където постигна две трудни победи срещу Кевин Андерсън и Лоренцо Музети, преди да надделее в първия кръг над сънародника си Артур Риндеркнех в трисетова битка. Днес местният любимец се замеси в нов трилър на корта в зала "Берси", като този път срази борещия се участие във финалите в Торино, Пабло Кареньо Буста, с резултат (3)6:7 6:4 7:5.

В началото на откриващата част Гастон бе по-настоятелният от двамата и взе рано подаването на Буста, за да поведе с 3:1. Впоследствие обаче испанецът бързо се върна към правилния ритъм и навакса изоставането си, а до края нови пробиви липсваха и съвсем закономерно двамата трябваше да решат изхода от сета с изиграването на тайбрек. В него Гастон и Буста си размениха минипробиви, преди световният номер 17 да се откъсне в резултата. 12-ят в схемата не изпусна преимуществото си и излезе победител в оспорваната първа част, доближавайки се по този начин до крайната победа. Вторият сет също бе изпълнен с обрати. Двамата съперници на няколко пъти изпускаха водачеството в геймовете, а в крайна сметка квалификантът запази концентрация и успя да изравни общия резултат.

В решителната част равностойната игра се запази и двамата бяха безапелационни в собствените си сервис геймове. Световният №103 показа отлична игра пред родна публика и по нищо не отстъпваше на по-високо ранкирания си опонент. Гастон загуби едва три точки при първо подаване, като в това отношение превъзхождаше сериозно Буста. Сюблимният момент дойде в край на сблъсъка, когато след размяна на удари от дъното на корта, испанецът изкара форхенд в аут, който подпечата победата за местния любимец.

Напред към 1/8-финалите продължава и Хуберт Хуркач. Полякът бе поставен под сериозно напрежение от американеца Томи Пол, но в крайна сметка се поздрави с успеха, надделявайки с 7:5 7:6(4). И двете част бяха трудно спечелени от световния №10, като в откриващия сет Хуркач пропиля преднина от 5:0, но не дпоусна изненада и поведе в резултата. През втория сет Пол взе инициативата и дори сервираше за изравняване на резултата при 5:4, но Хуркач отново намери начин да обърне резултата, за да си осигури среща с екзекутора на Анди Мъри - Доминик Кьопфер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
21-годишен местен любимец изхвърли Буста от битката за Торино; Хуркач с труден старт Владислав Риждов
Теми:  
мастърс 1000 | мастърс в париж | обзор | пабло кареньо буста | тенис турнир в париж | уго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook