Андреев допусна поражение в Оейраш и не успя да намери място в 1/4-финалите

от в 14:22 на 08.04.2021
Диана Андреева

90 минути бяха нужни на Педро Качин да отстрани Адриан Андреев от Чалънджър турнира в Португалия. Българинът спечели едва шест гейма по време на срещата и по този начин отстъпи, оставайки на крачка от 1/4-финалите. 

Независимо че днес допусна поражение, Андреев записа най-доброто си представяне до момента в кариерата на това ниво, като до миналата седмица той нямаше нито една победа както в квалификациите, така и в основната схема на Challenger събитие. Благодарение на убедителното си представяне в Португалия, от понеделник Ади ще бъде 375-ти в класацията на ATP, а това е най-високата му позиция до сега. 

Още от първите минути на срещата Качин демонстрираше много агресивна игра от всяка точка на корта, което принуждаваше Андреев дда допуска грешка след грешка. Последваха няколко категорични гейма в полза на аржентинеца, преди Андреев да си вземе медицински таймаут, защото не се чувства в кондиция. До края на двубоя Ади така и не намери ритъма си и по този начин в крайна сметка отстъпи.

Все пак това не е краят на българското участие в турнира Oeiras 2, защото през утрешния ден втората ракета на страната ни Димитър Кузманов ще се изправи срещу Гастео Елиаш, а победителят ще се класира сред последните четирима в тазгодишното издание на събитието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев допусна поражение в Оейраш и не успя да намери място в 1/4-финалите Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | португалия

Коментари





Следвайте ни в Facebook