АО: Алиасим извоюва епична петсетова победа на старта; Фриц не срещна трудности

от в 13:05 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Феликс Оже-Алиасим показа страхотна игра по време на тазгодишния ATP Cup и замина за Аустрелиън Оупън в ролята на един от скритите претенденти за титлата. Канадецът обаче трябваше да изживее сериозни трудности още в откриващия си мач на турнира, тъй като се изправи срещу талантливия Емил Руусувуори и беше на път да напусне надпреварата още на старта, ала намери сили да се пребори за крайния успех с 6:4 0:6 3:6 6:3 6:4 и си осигури двубой с Алехандро Давидович Фокина в следващия етап от състезанието.

Финландецът имаше надмощие в началото на срещата и бързо се откъсна напред с 4:2, само че последва силна серия в полза на Алиасим, която го изведе до обрат в откриващия сет. Наглед тези събития трябваше да пречупят опонента му, но всъщност имаха напълно противоположен ефект и фаворитът спечели едва три гейма в следващите две части.

Все пак колапсът в играта на канадеца приключи и той се опита да практикува далеч по-процентен тенис, изчаквайки удобната за атака топка. Това му свърши отлична работа, а неговият съперник вече определено губеше от физическите си сили, което доведе до поредния обрат в срещата и победата отиде в сметката на световния номер 9.

Тейлър Фриц също се намира в страхотен подем и изживява истински ренесанс в кариерата си, след като миналата година напусна Ролан Гарос на инвалидна количка и перспективите пред него не бяха никак розови. Американецът обаче показа силно присъствие на духа и заслужено вече е първа ракета на своята страна, а днес откри подобаващо кампанията си на Откритото първенство на Австралия, надигравайки квалификанта Максимилан Мартерер със 7:6(8) 6:3 6:2.

20-ият поставен изоставаше с брейк в първия сет и дори му се наложи да отразява сетбол, но не позволи да се окаже догонващ в отделните част и оттам насетне не остави никакви шансове на германеца, за да си гарантира сблъсък със своя добър приятел Франсис Тиафо.

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Алиасим извоюва епична петсетова победа на старта; Фриц не срещна трудности Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | Обзори | тейлър фриц | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook