AO: Нишикори отпадна безславно, Беноа Пер го последва

от в 14:10 на 08.02.2021
Петър Томов

Поставеният под №15 в схемата Пабло Кареньо Буста записа успех в три сета над първата ракета на Япония Кей Нишикори. Испанецът търсеше реванш за загубата си от бившия №4 в света точно тук преди 2 години в осминафиналната фаза и успя да се наложи с 7:5, 7:6(4), 6:2.

Срещата започна равностойно, като и двамата си взеха първото подаване, а в последвалите сервис геймове си размениха по един пробив. Кареньо Буста показа завидна ефективност при реализирането на брейкове, като с четвъртата си точка за пробив успя да реализира третия си брейк в сета, с който поведе с 6:5, а впоследствие успя да реализира първия си сетбол, за да затвори сета с 7:5.

Испанецът отново се оказа с пробив аванс рано във втората част, но в шестия гейм Нишикори успя да върне пробива. Двамата тенисисти си взимаха подаванията безпроблемно до края и се стигна до тайбрек, в който третата ракета на Испания направи минипробив при 4-4 и успя да си вземе подаванията впоследствие, за да спечели тайбрека с 7-4.

В третия и оказал се последен в срещата сет, Кареньо Буста реализира пробив още във втория гейм. Испанецът поведе с 3:0, а до края на сета той достигна до още 5 възможности за пробив, реализирайки брейк в последния гейм от мача, за да го приключи след 2 часа и 26 минути игра. В следващия кръг поставеният под №15 Кареньо Буста ще срещне Иржи Весели, който днес отстрани квалификантът Кимер Копеянс след 5 сета.

В друга среща от днешния ден, Егор Герасимов елиминира поставения под №25 Беноа Пер в 4 сета - 6:2, 2:6, 7:6(5), 7:5. Двамата си размениха по един бърз сет, след което беларусинът показа по-здрави нерви в решителните части на третия и четвъртия сет, за да се поздрави с крайния успех. Французинът изпитваше сериозни затруднения със своя начален удар през целия двубой като записа 23 двойни грешки, за които обаче компенсира с 21 аса. Във втори кръг, 78-мият в света Герасимов ще срещне квалификантът и №113 в световната ранглиста Аслан Карацев.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
AO: Нишикори отпадна безславно, Беноа Пер го последва Петър Томов
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | беноа пер | егор герасимов | иржи весели | кей нишикори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook