Австралия е първият полуфиналист на ATP Cup след епична среща

от в 08:52 на 09.01.2020
Димитър Беловски

Отборът на Австралия е първият полуфиналист на дебютното издание на отборната надпревара ATP Cup.

Австралийците успяха да победят отбора на Великобритания с 2:1 победи.

В първият мач за деня Ник Кириос демонстрира хубава игра и надигра лесно Камерън Нори след 6:2, 6:2 след 72 минути. Мачът не предложи много интрига като Кириос два пробива в първия сет и го спечели лесно. Във вторият сет австралиецът поведе с 4:1 и два пробива, но Нори направи рибрейк на 4:2, след което Кириос отново проби и затвори мача с комфортното 6:2, 6:2.

Във вторият мач обаче Еванс трябваше да се потруди здраво, за да донесе първата точка на отбора си. Той успя да отстрани Алекс де Минор в три сета - 7:6(4), 4:6, 7:6(2) след близо 3 часа и половина на корта! Де Минор стартира с комфортен аванс от 0:3, който обаче пропиля и Еванс изравни резултата за 3:3. Последва тайбрек, в който Даниел Еванс надделя. Вторият сет бе решен с един пробив, който австралиеца направи за 1:2, а това бе достатъчно за спечелване на частта. В третия сет великобританецът поведе с 3:0, австралиецът почти го настигна, скъсявайки дистанцията до съперника си за 3:2, но не съумя да задържи и Еванс отново бе с пробив напред за 4:2, последва рибрейк и изравняване на резултата. Стигна се до тайбрек, който Еванс спечели лесно и така успя да изравни баланса в мачовете 1-1 победи.

В срещата на двойки отново излязоха Алекс де Минор и Ник Кириос за отбора на Австралия. Кириос и Алекс де Минор победиха Джо Солсбъри и Джейми Мъри след 6:3, 3:6, 18:16.

Другият полуфинал, който ще се играе днес е между Аржентина и Русия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Австралия е първият полуфиналист на ATP Cup след епична среща Димитър Беловски
Теми:  
atp cup | дан еванс | ник кириос

Коментари





Следвайте ни в Facebook