Азаренка ще се бори за трета титла в Маями

от в 06:09 на 01.04.2016
Tennis.bg

Виктория Азаренка се класира за финала на турнира от Premier категорията в Маями без загубен сет. Тя победи Ангелик Кербер с 6:2, 7:5 и взе реванш от германката за поражението си от нея на Откритото първенство на Австралия. Освен това Вика вече е в серия от 11 поредни победи. От началото на 2016-а тя има 21 победи в 22 мача.

В първия сет Азаренка бе категорично по-добрата от двете. Тя направи няколко пробива и затвори с 6:2. Втората част бе крайно драматична и премина през много обрати. Азаренка няколко пъти повеждаше с пробив, но не затвърждаваше аванса си. Най-куриозно бе при 5:4, когато не успя да затвори мача, правейки три двойни грешки. Все пак при 6:5 тя не повтори тази ситуация.



Освен всичко белорускинята се завръща в топ 5 за първи път от 2014-а година. Тя може да се превърне и в едва третата състезателка в историята с последователни титли в Индиън Уелс и Маями. Другите са Щефи Граф на два пъти и Ким Клайстерс.

В съботния финал Вика ще спори със Светлана Кузнецова, която е шампионка във Флорида от 2006-а. "Не сме играли отдавна, но се познаваме доста добре. Предишният ни мач бе при много различен етап от кариерите ни. Ето защо ще бъде интересно да видим как двете ще се представим отново на такова високо ниво. Забавно ще е, тя е много талантлива. Знае как да се справя под напрежение. Печелила е титла от Големия шлем, този турнир също. Ще бъде трудно, но съм готова за предизвикателството," заяви белорускинята.

Азаренка вече е печелила два пъти тази надпревара - през 2009 и 2011-а.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка ще се бори за трета титла в Маями Tennis.bg
Теми:  
виктория азаренка | маями | тенис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook