България победи Гърция за „Фед Къп“ и запазва мястото си в групата

от в 16:10 на 08.02.2020
Димитър Беловски

Отборът на България постигна успех срещу Гърция. По този начин нашите момичета ще запазят мястото си в група I на зона Европа/Африка на "Фед Къп".

Вики Томова успя да победи категорично Деспина Папамихаил с 6:2, 6:4. По този начин България поведе на Гърция с 2:0 победи, след като по-рано през деня и Изабелла Шиникова успя да победи опонентката си, Валентини Граматикопулу, с 6:3, 6:1 само за 55 минути игра.

Томова допусна пробив за 1:2 в първия сет в мача си срещу Папамихаил, но бързо се събра и спечели следващите 5 гейма, а с това и сета.

Вторият сет бе изпълнен с множество пробиви и обрати. Още в първия гейм на частта, гъркинята проби за 0:1, след което спечели серивс гейма си. Томова се мобилизира и върна пробива при 2:2. Папамихаил проби в следващия гейм за 2:3, но Томова направи рибрейк и изравни. Отново последва пробив за гъркинята, който Томова отново върна светкавично за поредното изравняване на резултата при 4:4. Най-накрая една от тенисистки спечели сервис гейма си след поредицата от пробиви и за наша радост това бе Томова, която поведе с 5:4. Гъркинята, която е №258 в световната ранглиста се пропука в следващия гейм и първата ни ракета проби на 15 след четвъртата двойна грешка на Папамихаил, което означаваше край на мача и победа за България!

Надпреварата се проведе в Талин, Естония, а нашите момичета бяха в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България за „Фед Къп“ е Дора Рангелова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България победи Гърция за „Фед Къп“ и запазва мястото си в групата Димитър Беловски
Теми:  
виктория томова | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook