Беретини с безметежно начало в Париж!

от в 15:14 на 29.09.2020
Калоян Соколов

Изненадите в откриващия кръг на Ролан Гарос не спират и турнирът вече се раздели с 10 от поставените тенисисти при мъжете. Матео Беретини обаче нямаше планове да напуска рано надпреварата и се поздрави с рутинна победа над Вашек Поспишил, нанасяйки на канадеца седмо поредно поражение в основната схема на Ролан Гарос, където той все още търси дебютен успех в кариерата си - 6:3 6:1 6:3.

Беретини играеше на максимални обороти от самото начало и бележеше купища завършващи удари от своя форхенд. Поспишил пък изпитваше видими проблеми с движението си върху червената настилка и предаде на два пъти подаването си в откриващата част. Вторият сет протече с още по-голямо надмощие от страна на италианеца, а неговият опонент печелеше по-малко от половината си точки при вкаран първи сервис, което го обрече на пълен неуспех.

Третата част беше най-оспорваната в срещата, тъй като Поспишил се измъкна от 0:40 на старта и заигра с чувствително повишено самочувствие. Канадецът веднага атакуваше с дланния си удар след добре насочено подаване и често търсеше развръзка в близост до мрежата, където показваше страхотно чувство. Непоставеният тенисист скоро сам достигна до брейкбол, ала заби ретура си в мрежата. Световният номер 8 все пак отговори на предизвикателството на съперника и реализира пробив в седмия гейм, който реши изхода на сблъсъка в негова полза. За Матео във втори кръг предстои среща с южноафриканеца Лойд Харис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини с безметежно начало в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
беретини | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook