Безапелационен: Оже-Алиасим изигра нов впечатляващ двубой и триумфира във Флоренция!

от в 00:13 на 17.10.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим открай време блести на голямата сцена в АТР Тура, но все още младата му кариера неизменно бива преследвана от "ахилесовата пета" на канадеца в лицето на финалите. Световният номер 13 спечели едва един от досегашните си десет финала при професионалистите, ала днес демонстрира нагледно, че вече е "узрял" за големите мачове и се справи безупречно във финала на турнира във Флоренция срещу Джей-Джей Уулф, поздравявайки се с втория АТР трофей в своята колекция - 6:4 6:4.

Началото на двубоя предложи неочаквано вълнуващи моменти, като двамата финалисти си размениха по веднъж своите подавания, преди нов щурм в атакуващ план на Оже да му донесе редица позитиви и заслужен пробив аванс. Постепенно канадецът усъвършенства представянето си с всяка изминала минута, като все по-умело градеше играта си около своя безпощаден форхенд и без да оставя каквито и да е шансове пред световния номер 75, записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част разликата в класите ставаше все по-видна и докато американецът грешеше лесни топки в центъра на корта, то фаворитът за пореден път реализира серия уинъри, чрез които си осигури възможност да поведе с пробив в резултата. Сервирането на Алиасим продължи да е на все така високо равнище, като световният номер 13 показа, че е един от най-добрите състезатели в Тура що се отнася до началния удар и без да срещне нито един брейкбол в мача, триумфира с титлата от италианския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационен: Оже-Алиасим изигра нов впечатляващ двубой и триумфира във Флоренция! Мартин Петков
Теми:  
atp | джон джефри уулф | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook