Безсмъртието остава: Боговете на Играта ни дадоха Федерер, Надал, Джокович и Серина

от в 09:39 на 04.11.2020
Анисия Стоева

Един ден след много години, когато ще сме стари, по-уморени, но все още жадни за тенис, ще се върнем назад и ще си спомним, че сме живели сред гигантите от тази ера: Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, но също така Анди Мъри и Стан Вавринка. И всички звезди от женския тур като Серина Уилямс и Мария Шарапова. Всички подценяваме тази златна ера на тениса, но трябва да се подчертае добре с главни букви. Боговете на Играта оформиха невъобразими астрални връзки, които могат да се видят и с просто човешко око, за да накарат този метеорен поток от звезди, който блести като ослепителна светлина, да завали на земята, възпалявайки сърцата на феновете и оформяйки невероятни турнири, чрез които продължаваме да се радваме на тези велики шампиони в продължение на двадесет и една години.

От появата на сестрите Уилямс до триумфа на Федерер и Шарапова на Уимбълдън, до възхода на Надал, до доминацията на Джокович. Разбира се, и едно поколение от велики тенисисти, които по една или друга причина не успяха напълно да разцъфтят под сянката на Голямата тройка. Винъс Уилямс, Мария Шарапова, Анди Мъри и Стан Вавринка направиха невъзможното, спечелвайки титли от Шлема и осигурявайки си място сред най-големите шампиони, които Играта си спомня.

Как можем да забравим звездния триумф на Вавринка срещу Джокович на Ролан Гарос 2015? Как можем да забравим успеха на Мъри през 2016, завършвайки годината като номер 1 в света? Боговете на Играта ни дадоха супер ера: след десет години няма как да не споменем още Марин Чилич, Хуан Мартин дел Потро и Доминик Тийм. Тенисисти, които, родени в друга епоха, биха имали още по-голяма кариера- като Анджелик Кербер, Симона Халеп, Петра Квитова и Гарбине Мугуруса. Наоми Осака, все още много млада, се опитва да върви по стъпките на Серина и маршрутът изглежда също е правилният!

Никога не е имало такава ера- изпълнена с безпрецедентни шампиони. Много, много съперничества, чак до това между Андре Агаси и Пийт Сампрас, но никога не в разрез с тримата най-големи шампиони в спорта.  Те отново ще бъдат там- на Откритото първенство на Австралия. За себе си и за нас. Благодарение на боговете на Играта!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безсмъртието остава: Боговете на Играта ни дадоха Федерер, Надал, Джокович и Серина Анисия Стоева
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook