Бивш треньор на Федерер: Никой не познава играта му по-добре от Мирка

от в 13:43 на 07.12.2020
Анисия Стоева

Роджър Федерер е един от най-влиятелните тенисисти в историята. Можем частично да отдадем огромния му успех на фантастичния екип, който стои безрезервно зад гърба му. Но един човек, който понякога бива неглижиран, е съпругата му Мирка Федерер. Бившият треньор на швейцареца- Пол Анакон, наскоро говори за ролята на Мирка в кариерата на Маестрото.

В скорошно интервю за подкаста „Тенис с акцент“ Пол сподели за важните членове на отбора и как съпругата му и дългогодишният треньор Северин Люти са му помогнали да разбере играта на Роджър: „Имах истински късмет, защото с Роджър имах възможността да прекарам няколко седмици, за да се опознаем. За да видим дали ще се сработим и да опознаем Северин. Бяхме се запознавали покрай общи познати и съответно се бяхме виждали в Тура”. Анаконе разказа и за първия си разговор с Федерер и Мирка:

„Слава Богу, че Мирка присъстваше на първата ни вечеря, когато разговаряхме за тенис, защото никой не познава играта му по-добре от нея. Тя се е сътезавала, така че го разбира. И така прекарахме няколко вечери в разговори за тенис, а през деня тренирахме".

За съжаление Мирка имаше кратка тенис кариера, осеяна с контузии, които и бяха причината през 2002 г. тя да се оттегли от тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Федерер: Никой не познава играта му по-добре от Мирка Анисия Стоева
Теми:  
мирка федерер | роджър федерер | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook