Бивш треньор на Гришо: Сравненията с Федерер изобщо не му помогнаха

от в 08:12 на 17.05.2019
Калоян Пламенов

Бившият треньор на Григор Димитров - Франко Давин, смята че сравненията между българина и Роджър Федерер не са направили услуга на родния тенисист. Той е на мнение, че Гришо не е като Маестрото и никога няма да бъде като него. В същото време обаче специалистът каза доста хубави думи за Димитров.

Двамата работиха заедно през 2016 година, но в крайна сметка нещата между тях не се получиха и раздялата бе бърза.

"Григор е страхотен спортист и играч, наистина невероятен тенисист", коментира Давин в интервю пред TennisWorldUSA.

"Може би направих грешката да сменя бекхенда му в средата на сезона, но според мен трябваше да направя това и отново бих го направил. Промяната по средата на сезона е трудно нещо и това не може да се отрече".

"Мисленето не беше лесно. Казах му, че трябва да направим това, а резултатите ще дойдат с времето. Не трябваше да се мисли за класиране в ранглистата. Димитров бе сравняван дълго време с Федерер. Без съмнение сравненията с играчи като Роджър и Рафа не правят нещата по-лесни".

"В крайна сметка Григор постигна някои страхотни неща в тура. Спечели и финалния "Мастърс". Той не е като Федерер и никога няма да бъде като него, но до момента има страхотна кариера зад гърба си и все още много години пред себе си". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Гришо: Сравненията с Федерер изобщо не му помогнаха Калоян Пламенов
Теми:  
григор димитров | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | франко давин

Коментари





Следвайте ни в Facebook