Бивша номер три: Азаренка трябва да бъде извадена от Тура за поведението си

от в 18:24 на 28.03.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден 16-годишната Линда Фрухвиртова нагледно показа, че вероятно ще бъде едно от водещите лица на дамския тенис през следващото десетилетие, след като надиграваше напълно Виктория Азаренка и си осигури солидна преднина от 6:2 3:0. Бившата номер едно пък показваше сериозни признаци на нервност, влизайки в постоянни пререкания с хората от своя щаб и на няколко пъти зададе въпроса какво изобщо прави на корта.

Тирадите на бившата номер едно в крайна сметка приключиха с неочаквано отказване от нейна страна, а тя поздрави изключително студено своята млада съперничка и напусна игрището, избягвайки да даде всякакъв вид обяснения. Главният съдия помоли беларуската поне да изчака своя физиотерапевт, за да изпълни нужната процедура за отказване, само че бившата номер едно изобщо не отрази тази молба и продължи по пътя си към съблекалните.

Впоследствие Азаренка сподели, че има проблеми от личен характер в последните две седмици и се е опитала да се състезава единствено заради своите фенове, но просто не е било възможно при тези обстоятелства. Изглежда обаче Вика не е била достатъчно убедителна в публичното си изявление, защото получи огромен брой критики за своето поведение.

Даниела Хантухова също не пропусна да изкаже възмущението си от действията на двукратната шампионка от Шлема, а ето и пълните размишления на някогашната трета ракета на света:

"Азаренка просто нямаше отговор за играта на Фрухвиртова и тотално загуби контрол над емоциите си. Нейното поведение издаваше тотално безсилие и прояви огромно неуважение към публиката, арбитъра и най-вече към самата Линда. Виктория обяви как за известно време няма да участва на надпревари, ала тя и без това не го заслужава, имайки предвид случилото се. Смятам, че WTA трябва да вземе сериозно отношение по казуса и да наложи съответните санкции на провинилата се тенисистка" - завърши словачката.

Източник: FoxSports

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша номер три: Азаренка трябва да бъде извадена от Тура за поведението си Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | даниела хантухова | интервюта | линда фрухвиртова | любопитно | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook