Борбен Лазаров намери място на първия си финал през 2022-ра!

от в 19:13 на 09.07.2022
Калоян Соколов

Надпреварата от сериите "Фючърс" в София донесе много български победи, а някои от родните ни талантли съумяха да се поздравят с първи спечелени точки за ранглиста на ATP. До полуфиналите пък продължиха единствените ни двама поставени играчи, а именно Александър Лазаров и Симон Антони Иванов.

Лазаров беше в ролята на сериозен фаворит в двубоя си срещу французина Лука Буке и напълно оправда тази своя роля, макар че мачът не беше никак лесен. Всичко предполагаше бърза развръзка в полза на водача в схемата, който загуби само един гейм в откриващия сет и достигаше до точки за пробив във всяко едно от подаванията на опонента си във втората част.

Световният номер 981 обаче някак се задържаше в резултата и направи неочакван пробив за 5:4 в своя полза, след което отрази две възможности за рибрейк и изведнъж имахме равенство в сетовете. Все пак Лазаров се отърси бързо от този мини обрат, като отмъкна съперниковия сервис за преднина от 3:1 и повече не погледна назад, затваряйки срещата с нулев сервис гейм.

Двубоят на Симон Антони Иванов се разви сходно, само че развръзката беше негативна. 21-годишният тенисист на бърза ръка се откъсна напред с 5:1 срещу румънеца Влад Андре Данчу и заслужено поведе в отделните части, макар че опонентът му имаше няколко възможности да навакса двата си пробива пасив.

Впоследствие непоставеният играч установи пълна доминация на корта и закономерно се добра до паритет в сетовете, а след това осъществи брейк в началото на решаващата част и сервираше за мача при 5:4 в своя полза. Иванов обаче не се предаде и скоро разполагаше с мачбол при 6:5 от негова гледна точка, ала Данчу го отрази и показа по-здрави нерви в тайбрека, за да намери място във финала.

Това се явява първо достигане до финал за Лазаров в хода на сезона, а битката за титлата ще се проведе от 10:00 часа в утрешния ден на кортовете на Тенис клуб "Диана" и бихте могли да я наблюдавате напълно безплатно, ако решите да се разходите до мястото на събитието.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Лазаров намери място на първия си финал през 2022-ра! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | симон антони иванов | софия | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook