Браво на нашите! Гришо и Кузманов бият лесно, България подчини и Молдова

от в 05:26 на 05.01.2020
Калоян Пламенов

България не се затрудни срещу Молдова и бързо се справи с бившата съветска република във втория си сблъсък от ATP Cup. Нашите взеха аванс от 2:0, който няма как да бъде преодолян от противника и постигнаха втората си победа в турнира, след като в първия си сблъсък надвиха сензационно Великобритания. 

Димитър Кузманов успя да победи Александър Козбинов в първия мач между двете нации през нощта след 6:1, 7:5 и така даде аванс от 1:0 победи на нашите момчета срещу молдовците. 

Успехът бе напълно логичен, тъй като Мико бе абсолютен фаворит за победата в този сблъсък и на практика го постигна без никакви проблеми за час и 49 минути игра.

Той проби на два пъти в първия сет - в четвъртия и шестия гейм, а освен това си взе всяко едно от своите подавания. Във втория сет българинът имаше аванс от два пробива и 4:0 гейма, но се отпусна и допусна изравняване на 5:5.

Все пак с пробив за 6:5 и спечелване на сервис гейма след това той стигна до успеха.

Победата над Молдова бе подпечатана от успеха на Григор Димитров над Раду Албот след 6:2, 6:3 във втория мач между двете страни, като тенис звездата се справи с първата ракета на противника за час и 24 минути игра.

В първия сет Гришо проби на два пъти - в четвъртия и осмия гейм, а във втория сет той дръпна с пробив във втория гейм, който веднага бе върнат. Все пак българинът проби решително в осмия гейм и след това си взе подаването. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Браво на нашите! Гришо и Кузманов бият лесно, България подчини и Молдова Калоян Пламенов
Теми:  
atp cup | българия | григор | григор димитров | димитър кузманов | молдова

Коментари





Следвайте ни в Facebook