Българите на Ориндж Боул: Давидов и Денчева намериха място в четвъртфиналите

от в 10:53 на 19.12.2021
Диана Андреева

Росица Денчева и Теодор Давидов се класираха за четвъртфиналите на турнира Ориндж Боул! Надпреварата, водеща се за неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години, прие четирима български състезатели, а участието на двама от тях продължава и през днешния ден, като те се намират все по-близо до големия финал. 

При девойките до 14 г. Росица Денчева постигна четвърта поредна победа без да загуби сет. Поставената под №2 Денчева се наложи на осминафиналите с 6:4 6:2 над аржентинката Сара Конде, а за място на полуфиналите тя ще премери сили с шестата най-високо ранкирана състезателка в турнира Хана Клугман от Англия. 

Междувременно Теодор Давидов също постигна четвърта победа при момчетата до 12 г. Давидов, който е поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:4 6:4 над Там Син Ханг от Хонг Конг, който е безспорно най-добрия играч на страната си в момента. Ханг е далеч по-развит физически от Тео, но дори това не му помогна да спре вдъхновената игра на Давидов и успехът отиде на сметката на българина. За място на полуфиналите Теодор ще играе с Мигел Хуан Боливар от САЩ. 

При юношите до 14 г. българското участие обаче приключи. Робен Гавани загуби на осминафиналите с 4:6 3:6 от №6 в схемата Калвин Байерл от САЩ, но независимо от това неговото представяте безспорно заслужава адмирации, защото по пътя си до този етап той демонстрира повече от впечатляващ тенис. 

Росица Денчева и Теодор Давидов спечелиха преди две седмици титлите на сингъл на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г., а представянето им на Ориндж Боул до момента също е повече от впечатляващо и се надяваме добрите им резултати да продължават и за в бъдеще.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите на Ориндж Боул: Давидов и Денчева намериха място в четвъртфиналите Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | ориндж боул | робен гавани | росица денчева | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook