Българите в ранглистата: Кузманов, Лазаров и Андреев с лек спад

от в 06:25 на 30.08.2021
Диана Андреева

През последните няколко седмици с обновяването на световната ранглиста българските тенисисти имаха основно поводи за радост и празненства. Те достигнаха рекордно високи позиции в кариерите си до момента, ала днес ситуацията е малко по-различна и те отстъпват с известен брой позиции.

Димитър Кузманов намери място в квалификациите на US Open 2021, ала отново жребият му бе далеч от благоприятен и той се лиши от дебютна мейджър победа в кариерата си. От днес Мико и отстъпва с няколко места, за да може да заеме 235-ото място.

Третата ракета на страната ни Адриан Андреев също отстъпва с няколко позиции след обновяването на световната ранглиста през тази седмица. Но спадът на Ади далеч не е сериозен, тъй като той разполага със 150 точки в актива си и е номер 336.

Александър Лазаров пък отпадна на крачка от 1/2-финалите от бъдещия финалист. След като не успя да намери място сред последните четирима в надпреварата Алекс бе задминат от Фабиан Марозсан и бе изместен с една позиция назад. Така той вече заема 469-ата позиция и по този начин е на ръба от отпадане извън първите 470. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите в ранглистата: Кузманов, Лазаров и Андреев с лек спад Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | димитър кузманов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook