Чилийски гигант повали отново Циципас и му нанесе поредно разочарование през сезона

от в 15:46 на 29.09.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас определено изглежда щастлив в своя личен живот, откакто започна връзка със своята колежка Паула Бадоса, но нещата на корта определено не се развиват толкова успешно за бившия шампион от финалите на ATP. Циципас изпрати крайно разочароваща серия от турнири в Северна Америка, като спечели общо само един мач на Мастърсите в Торонто и Синсинати, а впоследствие беше повален от квалификанта Доминик Щрикер във втория кръг на US Open.  

Впоследствие нещата се влошиха за световния номер пет, който не можа да изведе Гърция до триумф над Словакия в Купа "Дейвис" и беше победен пред родна публика от Алекс Молчан.

Днес пък серията от негативни резултати за балканеца продължи с пълна сила, защото той напусна ATP 500 състезанието в Пекин още на старта, бивайки надигран от Николас Джари за втори път през сезона, след като станахме свидетели на същата развръзка и в Хале. Чилийският гигант изцяло доминираше срещата си с четвъртия поставен и в крайна сметка го надигра с рутинното 6:4 6:4, за да продължи към осминафиналите, където го чака сблъсък с квалификанта Матео Арналди.

Мачът не започна никак зле за Циципас, който сервираше на много високо ниво и печелеше с лекота своите сервис геймове. Същото важеше с пълна сила и за шампиона от Женева, но фаворитът се възползваше максимално от моментите, в които имаше възможност да играе на неговия втори сервис и пръв имаше възможност да пробие. Джари обаче заби пореден ас точно в този момент и се възползва от единствения си брейкбол в хода на сета, за да пробие за предина от 5:4 и скоро откриващата част беше в историята.

Вторият сет отново стартира с бързо спечелени подавания от страна на двамата състезатели, само че Циципас започна твърде много да спекулира с излизанията си към мрежата и южноамериканецът го наказваше при всяка удобна възможност, което доведе до нов пробив на неговата сметка. Фаворитът не се предаде и веднага можеше да постигне рибрейк, но не можа да се справи с мощния начален удар на своя опонент и съвсем скоро трябваше да преглътне поредното тенис разочарование през последните седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилийски гигант повали отново Циципас и му нанесе поредно разочарование през сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | Николас Джари | Обзори | пекин | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook