Да уловиш момента или как световният №521 достигна до втория кръг в Лос Кабос

от в 16:57 на 03.08.2022
Мирела Николова

През последните десетилетия мексиканският тенис се намира в сериозен упадък, за което свидетелства серията от 26 поредни загуби на мексиканци в АТР надпревари, както и тази от 49 поражения срещу чуждестранни играчи. Тези две негативни поредици обаче бяха прекъснати по-рано през днешния ден от Алехандро Ернандес, който хвърли в екстаз публиката на турнира от категория АТР 250 в Лос Кабос, постигайки трисетова победа на старта на надпреварата.

Ернандес, който понастоящем е най-висококласираният мексиканец, заемайки 521-вата позиция в световната ранглиста, трябваше да играе срещу Джон Милман в първия етап, но след като австралиецът се отказа в последния момент, мястото му бе заето от световния №355 Николас Бариентос. 23-годишният представител на домакините успя да се възползва по възможно най-добрия начин от отворилата се възможност и регистрира първи АТР успех в кариерата си след обрат с 3:6 6:4 6:4.

Така Ернандес се превърна в първия мексиканец, който успява да запише победа в Лос Кабос, и в следващия етап на надпреварата ще премери сили с втория поставен в схемата Феликс Оже-Алиасим. 

"Да се изправя срещу Феликс, е нещо невероятно, той е един от топ играчите в света. Винаги съм мечтал да играя срещу най-добрите и сега ще имам шанс да го сторя", коментира след успеха си в първия кръг. "Не съм свикнал да бъда част от такива големи събития, но днес публиката бе изцяло зад мен и ми вдъхна увереност. Благодарен съм, че ми дадоха сили", завърши развълнуваният Ернандес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да уловиш момента или как световният №521 достигна до втория кръг в Лос Кабос Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро ернандес | лос кабос | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook