Де Минор не разочарова домакините; Тиафо оцеля в петсетов трилър на старта

от в 13:59 на 18.01.2022
Мирела Николова

Алекс Де Минор е най-високоранкираният представител на домакините в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия и съответно тенисистът, на когото местната публика възлага най-големи надежди за участие в заключителните етапи. Въпреки че стартира трудно и загуби откриващия сет в днешния двубой срещу Лоренцо Музети, австралиецът не разочарова сънародниците си и постигна успех в четири сета - 3:6 6:3 6:0 6:3, като по този начин се класира към втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу Камил Майхржак.

В началото на срещата предимството бе на страната на Де Минор, който поведе след ранен пробив, но впоследствие допусна драстичен спад в представянето си и поради зачестилите неточности от негова страна инкасира два поредни брейка, с което предаде и дебютната част. 

Местният любимец обаче побърза да направи необходимите подобрения в играта си и с напредване на времето намали значително броя на грешките си. Де Минор вече не прибързваше, а дочакваше удобния момент, в който да ускори топката и да предизвика пропуск от отсрещната страна, което се оказа и правилната стратегия за успех в днешния сблъсък.

Франсис Тиафо също изпита затруднения в дебютната си среща на Аустрелиън Оупън 2022, като бе въвлечен в петсетов трилър срещу тръгналия от квалификациите Марко Трунхелити. Американецът бе далеч от най-добрата си игра, но въпреки това за пореден път показа пословичния си характер и съумя да надделее над опонента си с 3:6 6:4 6:2 3:6 6:3, като така си осигури сблъсък във втори кръг със своя сънародник Тейлър Фриц.

Двубоят бе изключително оспорван и никой от двамата тенисисти не можеше да запази постоянство в изявите си. Това предизвика изиграването на пети решителен сет, в който американецът пое инициативата рано, реализирайки пробив, който затвърди за 3:0. Оттам насетне сервиращите си взимаха подаванията без никакви затруднения и бавно, но сигурно Тиафо се приближаваше към крайния успех, станал факт след близо 3 часа престой на корта.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор не разочарова домакините; Тиафо оцеля в петсетов трилър на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | Аустрелиън Оупън 2022 | лоренцо музети | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook