Диего Шварцман направи нова крачка към класиране за Лондон с успех над Гаске

от в 18:02 на 04.11.2020
Калоян Соколов

Диего Шварцман без съмнение прави най-силната си година в Тура и е на ръба да се класира за пръв път в кариерата си на финалите в Лондон, а днес аржентинецът направи нова крачка към това, след като надигра Ришар Гаске със 7:5 6:3 и така се класира за осминафиналите в Париж, като при още две победи със сигурност ще си гарантира участие в британската столица.

Световният номер 9 започна отлично и проби още на старта на двубоя, а скоро преднината му набъбна до 4:1 гейма. Френският състезател обаче се окопити и повиши нивото си на игра, което доведе до изравняване в резултата. Изведнъж физическото състояние на местния играч рязко се влоши и южноамериканецът печелеше всяка една точка, в която съперникът му трябваше да се движи повече по корта и закономерно Шварцман стигна до успех в откриващата част.

Непоставеният тенисист продължаваше да се бори с всички налични сили, но отново допусна ранен брейк, който полуфиналистът на тазгодишния Ролан Гарос бранеше устойчиво до самия край, като по този начин си осигури сблъсък с Алехандро Давидович Фокина в спор за място на четвъртфиналите на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Диего Шварцман направи нова крачка към класиране за Лондон с успех над Гаске Калоян Соколов
Теми:  
диего шварцман | Обзори | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook