Джокович: Алкарас заслужаваше победата; мога да извлека много позитиви от тази седмица

от в 22:15 на 07.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович и Карлос Алкарас сътвориха истински тенис спектакъл през днешния ден, продължил повече от 3 часа и половина и завършил в полза на 19-годишния испанец, който показа, че не само бъдещето, но и настоящето му принадлежи. След края на епичния сблъсък световният №1 даде кратка пресконференция, по време на която не пропусна да отдаде заслуженото на своя опонент, като същевременно заяви, че позитивите от изминалата седмица са много повече от негативите.

"Поздравления за него. Контролираше емоциите си много добре. Впечатляващо е колко зряло и смело играе на тази възраст. Заслужаваше да спечели. Вторият му сервис силно ме затрудняваше, тъй като го изпълняваше със страхотен кик. Не можех да бъда достатъчно агресивен при ретур, което бе и неговата цел, за да може да си осигури добри позиции в разиграването. 

Без съмнение показах отличен тенис през тази седмица, със сигурност най-добрия ми от началото на годината. Вероятно, когато разочарованието от загубата днес отмине, ще имам много позитиви, които да извлека от последните дни. Смятам, че ще успея да съм готов за Ролан Гарос - играта ми се развива в правилната посока и съм доволен от това, което виждам на корта. Това единствено може да ме радва и нямам търпение да покажа най-доброто", завърши световният №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Алкарас заслужаваше победата; мога да извлека много позитиви от тази седмица Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook