Джокович е вторият сигурен 1/2-финалист след безпощадна акция срещу Рубльов в Торино!

от в 15:56 на 17.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович изнесе нов силен двубой на тазгодишния Финален Мастърс в Торино, който му гарантира участие в следващата фаза на надпреварата и така го превърна във втория сигурен полуфиналист след Даниил Медведев. Това стана факт след втори пореден двусетов успех на сърбина в груповата фаза, където световният №1 се наложи над Каспър Рууд в понеделник, а днес бе още по-категоричен, сломявайки съпротивата на Андрей Рубльов с 6:3 6:2 за малко над час престой на корта. В петъчния ден на Ноле му предстои отново да излезе на корта в италианския град, като негов съперник ще бъде Камерън Нори, който пристигна като втора резерва, но днес зае мястото на отказалия се Стефанос Циципас.

Двубоят не стартира по очаквания начин, тъй като и двамата състезатели допускаха грешка след грешка, които доведоха до размяната на два пробива още в дебютните им подавания. Руснакът пускаше в действие мълниеносния си форхенд и не се страхуваше да ускорява топката от тази си страна, за да нанесе уинър, но това по никакъв начин не притесни световния №1, който съумяваше да използва скоростта от противниковите удари в своя полза и да предизвиква неточности от ракетата на Рубльов. С течение на времето сърбинът навлезе в познатия си ритъм и вече намерил правилната рецепта за противодействие срещу офанзивната игра на опонента си, реализира решителен пробив за 5:3, а гейм по-късно вече имаше преимущество в отделните сетове.

Доминацията на 20-кратния носител на титли от Шлема продължи и във втората част, когато той правеше чудеса в дефанзивен план, а изумителен минаващ удар от бекхенд страната му осигури и първата възможност за пробив в този сет, която незабавно бе материализирана. Сервисът на водача в ранглистата също работеше безотказно и след нов образцов сервис гейм Джокович се откъсна напред в резултата с 3:1. Балканецът не отпусна хватката си до края на сблъсъка, а езикът на тялото на петия в света издаваше все повече негативни сигнали заради зачестяващите пропуски от негова страна, които станаха причина за втори брейк на сметката на топ поставения - 5:2. Заставайки на сервис линията за спечелване на двубоя, Новак не остави никакви шансове на съперника си дори да помисли за обрат и не след дълго си подпечата билета за полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович е вторият сигурен 1/2-финалист след безпощадна акция срещу Рубльов в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | андрей рубльов | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook