Джокович: Готов съм да постигна целта си, каквото и да ми коства

от в 13:44 на 09.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович вече се намира само на две крачки от историческия "Календарен Голям шлем", след като по-рано през днешния ден се справи със съпротивата на Матео Беретини и си осигури двубой в полуфиналите срещу Александър Зверев. Именно германецът бе този, който спря световния №1 по пътя му към златния медал в Токио, наваксвайки сет и пробив пасив, и сега сърбинът непременно ще търси реванш за болезненото си поражение. Ноле изглежда по-готов от всякога да направи тези последни две стъпки към историята и самият той заяви, че е готов на всичко, за да го постигне:

"Обичам да играя във формат 3 от 5 сета, особено срещу по-младите момчета", каза водачът в ранглистата на пресконференцията си след сблъсъка. "Мисля, че опитът ми на голяма сцена ми е помагал изключително много пъти. В страхотна физическа форма съм, така че съм готов да извървя дългия път. Всъщност обичам продължителните мачове и колкото по-дълъг е един двубой, толкова по-силен се чувствам. Смятам, че имам по-голям шанс от всеки друг играч срещу мен.

Разбира се, искам да стартирам добре срещата и да спечеля в последователни сетове. Не ме разбирайте погрешно. Но понякога се случва да преживявате възходи и падения по време на мача, особено когато играете срещу най-добрите тенисисти в света в последните етапи на турнирите от Големия шлем. Готов съм да играя пет сета, пет часа, независимо какво ми коства, за да успея. Затова съм тук", завърши първият в света.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от TSH Tennis (@tsh.tennis)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Готов съм да постигна целта си, каквото и да ми коства Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook