Джокович отново влезе в ролята на жокер за отбора си и класира Сърбия на полуфинал!

от в 03:24 на 02.12.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше отново да наваксва пасив за Сърбия в хода на финалите на Купа "Дейвис", след като сънародникът му Миомир Кецманович отстъпи на ветерана Михаил Кукушкин в над тричасова драма и по този начин Казахстан се доближи на само един успех от елиминирането на бившия шампион в състезанието. Тогава обаче световният номер едно отново показа колко силен тенис може да играе под напрежение и бързо възстанови паритета в общия резултат, надигравайки непредсказуемия Александър Бублик в последователни сетове.

Така всичко щеше да се реши в двубоя на двойки между отборите, където отново 20-кратният шампион от Шлема пое нещата в свои ръце, а освен това можеше да разчита на солидната подкрепа от страна на Никола Чачич, като в крайна сметка двамата сформираха отличен тандем и закономерно се справиха със съпротивата на далеч по-сработеното дуо на Александър Недовиесов и Андрей Голубьов - 6:2 2:6 6:3. По този начин сърбите се класираха за полуфиналната фаза на надпреварата и ще имат възможност да премерят сили с играчите на Хърватия във финалната четворка.

Срещата започна с ранен шанс за пробив пред балканците, само че Джокович направи елементарен пропуск при опит за лоб и възможността не беше оползотворена. Все пак сръбският отбор категорично доминираше на корта, което доведе до серия от пет поредни гейма в негова полза и така западните ни съседи се доближиха само на една част от класирането напред в състезанието.

Вторият сет обаче стартира с надмощие на казахстанците, които реализираха ранен пробив и успяваха да подържат преднината си, макар че техните опоненти постоянно ги притискаха от ретур. В крайна сметка пропуснатите брейкболи натежаха за Джокович и Чачич, тъй като те видимо се поизнервиха и позволиха на своите опоненти да достигнат до решителна част.

Там отново сърбите покачиха равнището си, вземайки ключов аванс в петия гейм, докато двойковите специалисти заиграха с далеч по-нисък интензитет и закономерно не можаха да се противопоставят подобаващо оттам насетне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович отново влезе в ролята на жокер за отбора си и класира Сърбия на полуфинал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | казахстан | никола чачич | новак джокович | Обзори | сърбия | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook