Джокович: В момента тенисът ме вълнува най-малко, очакват ни още месеци без игра

от в 09:22 на 17.04.2020
Калоян Пламенов

Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович призна, че в момента тенисът не го вълнува особено, а е загрижен за здравето на хората в своята родина Сърбия и навсякъде по света.

Коронавирусната инфекция засегна и "парализира" на практика целия свят и икономиките на страните не могат да работят нормално, а спортът е спрян изцяло. Тенис официално няма да има до средата на юли, но както изглежда периодът без него може да бъде удължен.

"В момента съм готов да играя, но мисля, че ще минат месеци, докато отново можем да се появим на корта. Не решаваме ние дали да играем с или без публика, защото здравето на хората е по-важно от всеки един спорт", коментира сърбинът, цитиран от El Periodico.

"Точно сега тенисът ме вълнува най-малко. Правя необходимите упражнения, така че тялото ми да не отслабва в мускулно отношение. Ситуацията в света е наистина много сериозна и вече от доста време ужасно много хора страдат от тази ужасна реалност".

"Тенисът в момента е от най-малко значение. През последните седмици с другите от съвета на играчите обмисляме къде може да се движи за в бъдеще нашия спорт, къде можем да играем. Обсъждаме такива неща". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: В момента тенисът ме вълнува най-малко, очакват ни още месеци без игра Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook